Interrail

Az EXPLORER Vasutas Világjáró Klub (EVVK) Magyarország legnagyobb szabadidős vasúti szervezete. Célja, hogy vasutas és civil utazókkal egyaránt megismertesse a belföldi és külföldi kultúrális, nemzeti és természeti értékeket. Ebben a blogban elsősorban Európában, a FIP, INTERRAIL, vasútijegyekkel történő vonatos utazások élménybeszámolóit, útleírásait olvashatjátok. Minden érdeklődő jelentkezését szívesen vesszük.

EVVK.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vasutasok.hu

Nincs megjeleníthető elem

2010.10.28. 12:16 WWW.EVVK.HU

Karlovy Vary

Címkék: turizmus utazás csehország egészség európa kirándulás vonat vasút karlovy vary

Borongós időben, Karlovy Vary ódon már-már háborús filmbe illő vasútállomása "fogadott", mely Cseh viszonylatban igen csak átlag alatti. Innen 15 perc alatt sétáltunk be az "Ékszerdoboz" jelzővel illetett óvárosba, amely tulajdonképp a meleg vizű Tepla folyó (folyócska) két partján fekvő főutcát jelenti. A menetközben szemerkélő eső ellenére is barátságos hely. Ez talán annak is köszönhető, hogy leszámítva a város közepére felhúzott otromba szocreál szállodát, Karlovy Vary óvárosát nem csúfítják paneldzsungelek.

A sétákat – vagy ahogy a helyiek emlegetik, promenádozásokat – még hangulatosabbá teszi, hogy a belvárosi házak frissen festett vidám színekben pompáznak: az épületek az utóbbi évtizedben teljes mértékben visszanyerték század eleji szecessziós pompájukat. Az eső elől behúzódva a fedett kolonád sorok alatt mindenki ízlése szerint melegítette fel magát: volt aki a jellegzetes helyi ivó porcelánba töltött forró gyógyvizet szürcsölgette, míg mások a város másik nevezetes italával a Becherovka szintén gyógyító nedűjével koccintottak útitársuk egészségére :) . Az utóbbit sajnos nem adták ingyen... :( , de ennek ellenére népszerű szuvenírnek bizonyult :).

Prágából közvetlen gyorsvonattal közelíthetjük meg a mesekönyvbe illő várost, ahová anno Arany János 1869-es első látogatása után még hétszer visszatért. A filmfesztiválok középeurópai királynőjeként is emlegetett Karlovy Vary kellemes és könnyű sétáló programot kínál mindenki számára.

Egészségmegőrző kirándulásunkban a Vasutas Egészségpénztár is partner volt.

komment

süti beállítások módosítása