Interrail

Az EXPLORER Vasutas Világjáró Klub (EVVK) Magyarország legnagyobb szabadidős vasúti szervezete. Célja, hogy vasutas és civil utazókkal egyaránt megismertesse a belföldi és külföldi kultúrális, nemzeti és természeti értékeket. Ebben a blogban elsősorban Európában, a FIP, INTERRAIL, vasútijegyekkel történő vonatos utazások élménybeszámolóit, útleírásait olvashatjátok. Minden érdeklődő jelentkezését szívesen vesszük.

EVVK.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vasutasok.hu

Nincs megjeleníthető elem

2010.11.05. 07:48 WWW.EVVK.HU

Benelux

Címkék: turizmus utazás ausztria németország európa kirándulás vonat vasút münchen salzburg ice unesco benelux

Időközben hazatértünk a Benelux túráról is. Az egyáltalán nem könnyű útat végül is mindenki korrektül teljesítette sőt még néhány extrát is belevittünk.
Részletekért katt alább...

 

 

Indulás napján Münchenben csámpáztunk az esőben.  Kis utcazene az árkádokban nem jött rosszul. Mondjuk ezen a Vivaldi télen már tényleg túl kéne lépni, de a zenészeknek biztos tetszik.

 

  

Második nap az ICE élmény után bejártuk a Brüsszel belvárosát. A Pisilő ksifiú után jól bezabáltunk csokiból, és

ajándékot is vettünk az otthoniaknak. (Én innovatív ötletként még vettem sült krumplit is megj, mert  kint úgy árulják mint idehaza a fagyit)     

Az esti érkezéskor Luxemburgba nem kifejezetten volt fáradt a csapat ezért elmentünk sörözni.

Megnéztünk például a luxemburgi vidéket, mivel hogy ellátogattunk Diekirch -be. (A város sörét egyébként már előtte való este kipróbáltuk.) Úgy poénként a csapat egy részét elvitte a vonat idegenbe, így ők Etelbrückben is állomásoztak picit. (Kicsit máshogy működnek a zónázó és ingavonatok). Mikor meglettek mindenki röhögött valahogy így 
NevetésNevetés Nevetés


 

Este még volt egy kis időnk az átszállásnál így begyalogoltunk Metz-be. Bár a Dómig nem jutottunk el, viszont láttunk egy tök szuper esti szökőkút játékot. Volt pillanat amikor a vizfátyolra vetítettek. Életreszóló élmény volt. Legalább is számomra...
Másnap Müncheni átszállás után csatlakoztunk a Svájci csapathoz valahogy így:   

Salzburg nevezetességeit Karesz mutatta nagy lelkesedéssel. A szabadprogram alkalmával mindenki tudott mind arany mind ezüst- kék Mozart kugel-t vásárolni. Kacsintás(Persze a golyók nem csoportnagyságúak ) 

 

Este visszavonatoztunk Münchenbe, ahol is a csapat a bajor sörök állagát vizsgálta jó 2,5 órán keresztül.
 

Összegezve: Jó túra volt, igen korrekt csapattal!

komment

süti beállítások módosítása