Interrail

Az EXPLORER Vasutas Világjáró Klub (EVVK) Magyarország legnagyobb szabadidős vasúti szervezete. Célja, hogy vasutas és civil utazókkal egyaránt megismertesse a belföldi és külföldi kultúrális, nemzeti és természeti értékeket. Ebben a blogban elsősorban Európában, a FIP, INTERRAIL, vasútijegyekkel történő vonatos utazások élménybeszámolóit, útleírásait olvashatjátok. Minden érdeklődő jelentkezését szívesen vesszük.

EVVK.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vasutasok.hu

Nincs megjeleníthető elem

2010.10.27. 19:38 WWW.EVVK.HU

München-Neuschwanstein-Párizs-Versailles

Címkék: turizmus utazás franciaország párizs németország európa kirándulás vonat vasút unesco versailles neuschwanstein

2010. 05. 02-án érkeztünk meg a Bajor Alpokba, ahol megcsodálhattuk a magányos szirtfokra épült Grál lovagjainak legendás várát a Neuschwanstein-i kastélyt. A mesés kastély anno Walt Disney-t is megigézte, így rajzfilmjeinek elején e kastély kontúrjait fedezhetjük fel.
 

A kastély látogatása után visszatértünk Münchenbe, ahol az oromfogazatos Károly-kapun át csöppentünk a belvárosba. A Polgárok terme után a római Il Gesu- templom mintájára létesült Szent Mihály-templomban gyönyörködhettünk, majd Németország legnagyobb csarnoktemploma a Dóm tárult szemeink elé. Az Új Városháza előtti téren I. Miksa választófejedelem hálaoszlopa, a Mária oszlop magasodott elénk.

Másnap reggel érkeztünk a festői Párizsba, ahonnan a csomagjaink lepakolása után első utunk a Versailles-i kastélyhoz vezetett. A kastély kertjében mitológiai eredetű, titánokat és óriásokat ábrázoló, egymással örökös küzdelemben álló szobrok fogadták a látogatókat. Miután visszatértünk Párizsba, a fény városába, megálltunk a világ leglátogatottabb fizetős látványossága, az Eiffel torony előtt, melyet a párizsi köznyelv nemes egyszerűséggel csak „öreg hölgynek” titulál.

2010 Párizs. Képgaléria a képre kattintva elérhető!

Harmadnap kora reggel elindultunk, hogy minél többet láthassunk a városból. A Pompidu palota érdekes megoldását megcsodálva közeledtünk a legendás és csodálatos Notre Dame felé. A párizsi katedrális után a Szajna partján sétálva közeledtünk a Louvre udvarához,majd a Touleriák kertjén át folytattuk utunkat, ahol a kijáratnál a Marly paripák között sétáltunk ki a Concorde térre. A Luxori obeliszk mellett elhaladva elindultunk a Champs-Élyséesen a

Diadalív felé, majd a Sacre-Coeurhöz vezető lépcsősor tetejéről vethettünk búcsúpillantást a fények városára.

 

 

komment

süti beállítások módosítása